Det här är Amlövs

En lägenhet är mer än bara väggar och tak. Det är ett hem. Det vet vi på Amlövs och vår filosofi är enkel: Vi vill ge våra hyresgäster ett boende som är tryggt och bekvämt. Med andra ord – ett hem att längta till.

Vi har en lång historia som vi är väldigt stolta över. Verksamheten var från början ett renodlat byggföretag, men fokuserade tidigt på att bygga upp ett fastighetsbestånd för egen förvaltning.

Idag jobbar vi på Amlövs med förvaltning av egna fastigheter. Flera av de hus vi förvaltar har vi byggt själva på 1940-1970 talet, men vi har även utökat beståndet med nya fastigheter som vi förvärvat under åren. Gemensamt för alla våra fastigheter är att de ligger i Göteborg. Blickar vi framåt vill vi gärna vara med att bidra till samhällsutvecklingen i Göteborg och kunna växa, men i en lagom takt och med våra befintliga hyresgäster i fokus.

Karneolgatan 1967 År 1967 när vi byggde vår fastighet på Karneolgatan, som vi förvaltar än idag.

En arbetsplats att trivas på

Amlövs är ett familjeföretag som funnits i många generationer. Den familjära känslan märks inte minst genom att vi månar om våra anställda. Trivs du på din arbetsplats och får utvecklas i din yrkesroll gör du också ett bättre arbete. Vi uppmuntrar våra anställda att ta egna initiativ och har exempel på fastighetsskötare som startat upp egna projekt inom miljöarbete och trädgårdsskötsel.

Vi lyssnar på våra hyresgäster

För oss är det viktigt att vara lyhörda inför de behov och önskemål som våra hyresgäster har. Därför gör vi bland annat enkätundersökningar och i vår digitala förslagslåda får de boende lämna in önskemål och förslag på förbättringar. Det går naturligtvis även bra att kontakta oss via telefon eller mail, vi finns där för våra hyresgäster i stort och smått.

Långsiktiga investeringar för ett hållbart boende

Vi tar vårt ansvar för att spara på jordens resurser och arbetar kontinuerligt för att bli så gröna som möjligt. Det gör vi genom allt från miljövänliga val vid renovering till solcellsanläggningar för förnyelsebar el. För oss är det viktigt att aldrig tänka billigt och kortsiktigt. Alla investeringar vi gör ska vara försvarbara i framtiden och beslut tas alltid med ambitionen att göra långsiktiga förbättringar.

Så en hel del har hänt sedan start, både för oss på Amlövs och i samhället. Men vår grund står stadig. Vi vill finnas här för våra boende och vi vill ge våra hyresgäster ett hem att trivas och leva länge i.

Vi har fyra installerade solcellsanläggningar på våra fastigheter.

Snabba fakta om Amlövs

  • Lägenheter839
  • Fastigheter16
  • Antal anställda11
  • OmsättningCa 80 Mkr
  • Solcellsanläggningar4 st (installerad effekt 180 kW)
  • Serviceindex88,9 (2023)
×