Ombyggnad på Mejerigatan 12-16

Huset på Mejerigatan 12-16 i Kallebäck byggdes 1962 och är alltså ca 60 år gammalt. Detta innebär att badrum, kök och övrig inredning i lägenheten behövde bytas ut till dagens standard. Även försörjningssystem för vatten, avlopp och el hade nått slutet på sin tekniska livslängd. I augusti 2022 påbörjade vi en ombyggnad av fastigheten. Här utförde vi en stamrenovering samtidigt som samtliga 75 lägenheter byggs om med nya kök, vitvaror, ytskikt på golv och väggar och i en del fall förändringar på planlösning. Även fasad, tak och balkonger renoverades och i markplan tillfördes fyra nya lägenheter med inflyttning hösten 2023.

I augusti 2022 påbörjades ombyggnaden genom att evakuera ett av tre trapphus, bygga ställning och få byggbodar på plats.

I januari 2023 stod det första av tre trapphus klart för inflyttning. I september 2023 var det dags att flytta in i trapphus två och i mars 2024 stod det sista trapphuset klart.

Vi passade även på att fräscha upp i vårt parkeringsgarage där vi bland annat målade om och tillförde olika storlekar och typer av platser, däribland laddplatser för elbil.

Totalombyggda kök och badrum. Hyresgästerna fick välja mellan mörkgrått, ljusgrått eller beige klinker i hall och badrum.
Hatthyllor med ekdetaljer. I vardagsrummen bevarades fiskbensparketten genom att slipas och lackeras.

Nya marklägenheter

I samband med ombyggnaden har vi tillfört fyra nya lägenheter i markplan. En trea med balkong, två ett och en halvor med uteplats samt en etta med uteplats. Alla i en ny och modern standard. Samtliga marklägenheter är inflyttade hösten 2023.

I de nya marklägenheterna är köksbänk och fönsterbrädor i sandfärgad kompositsten.
I köken lägger vi en inflyttningspresent till våra nya hyresgäster.
Badrum i en av de nya marklägenheterna.

Ombyggnaden stod klar våren 2024.

×