Ombyggnad på Mejerigatan 12-16

Huset på Mejerigatan 12-16 i Kallebäck byggdes 1962 och är alltså ca 60 år gammalt. Detta innebär att badrum, kök och övrig inredning i lägenheten behöver bytas ut till dagens standard. Även försörjningssystem för vatten, avlopp och el har nu nått slutet på sin tekniska livslängd. I augusti 2022 påbörjade vi en ombyggnad av fastigheten. Här utför vi en stamrenovering samtidigt som samtliga 75 lägenheter byggs om med nya kök, vitvaror, ytskikt på golv och väggar och i en del fall förändringar på planlösning. Även fasad, tak och balkonger renoveras och i markplan tillförs fyra nya lägenheter med inflyttning hösten 2023.

I augusti 2022 påbörjades ombyggnaden genom att evakuera ett av tre trapphus, bygga ställning och få byggbodar på plats.

I januari 2023 stod det första av tre trapphus klart för inflyttning. I september 2023 var det dags att flytta in i trapphus två. Det tredje och sista trapphuset beräknas stå klart i mars 2024.

Totalombyggda kök och badrum. Hyresgästerna fick välja mellan mörkgrått, ljusgrått eller beige klinker i hall och badrum.
Hatthyllor med ekdetaljer. I vardagsrummen bevarades fiskbensparketten genom att slipas och lackeras.

Nya marklägenheter

I samband med ombyggnaden har vi tillfört fyra nya lägenheter i markplan. En trea med balkong, två ett och en halvor med uteplats samt en etta med uteplats. Alla i en ny och modern standard. Samtliga marklägenheter är inflyttade hösten 2023.

I de nya marklägenheterna är köksbänk och fönsterbrädor i sandfärgad kompositsten.
I köken lägger vi en inflyttningspresent till våra nya hyresgäster.
Badrum i en av de nya marklägenheterna.

Ombyggnaden beräknas vara klar våren 2024.

×