Välkommen till Amlövs

Vi vet att det är mycket att tänka på när man flyttar till ett nytt boende, därför har vi samlat all information du kan tänkas behöva här. Varmt välkommen till Amlövs!

Säg upp din gamla lägenhet

Oftast är tre månaders uppsägningstid som gäller, tänk på att säga upp din gamla lägenhet i tid för att undvika flera dubbelhyror.

Adressändra

Enligt lag är du skyldig att ändra din folkbokföringsadress när du flyttar, det gör du hos Skatteverket.  Du behöver också se till att din post hamnar rätt det kan du också göra hos Skatteverket eller genom att använda dig av Adressändrings tjänster.

Teckna hemförsäkring

I samband med inflyttning måste du alltid teckna en hemförsäkring. Det är ett bra och viktigt skydd både för ditt hem och för dig. Som hyresgäst hos oss har du möjlighet att ta del av ett extra förmånligt pris på hemförsäkring hos Länsförsäkringar.

Teckna elavtal och säg upp ditt gamla

Innan du flyttar in måste du teckna ett elavtal. Göteborg Energi står för elnätet och dem når du på 031-62 62 62.  Du väljer själv vilken elleverantör du vill ha.

Flytta eller teckna nytt internetabonnemang

I majoriteten av våra fastigheter har avtal med Open Universe för fiber och Tele2 för TV (Fd Com hem). För att hitta information gällande Open Universe utbud, besök portalen eller kontakta deras kundservice på telefon 0770-82 55 55.

I våra fastigheter på Mejerigatan och Daltorpsgatan har vi avtal med Telias öppna bredbandslösning samt TV. På deras sida Bredbandswebben kan du hitta mer information om utbudet.

Fräntorpsgatan har vi enbart avtal med Tele2 (Fd Com hem).

Tillträde och nycklar

Enligt kontrakt ska du få tillträde och nycklar senast den första vardagen i månaden innan kl. 12.00.  Det bästa är om du tillsammans med den utflyttande hyresgästen kommer överens om en smidig lösning för tillträde och nyckelöverlämning som passar er båda.

Ca två veckor innan tillträde till lägenheten får du ett besiktningsprotokoll till din mail. På detta framgår hur många nycklar som tillhör lägenheten. Kontrollera så att detta stämmer när du får nycklarna från den utflyttande hyresgästen. I normalfallet ingår tre stycken nycklar per lås i lägenhetsdörren.

Registrera dig på Mina sidor

Så snart du fått din första hyresavi kan du registrera dig på Mina sidor. Det gör du med ditt personnummer samt OCR-nummer från en av dina avier.

På Mina sidor gör du serviceanmälningar, ändrar kontaktinformation, ser dina hyresavier och ser information om din lägenhet.

×